5 Januar 2021

Nieuw in de verhuur dit jaar is de Delphia Nano „Fuut“. Deze luxe kajuitsloep is uitgerust met toilet, douche, verwarming, bimini/kuiptent en kuipkussens en is dus volledig zelfvoorzienend. Met een lengte van 8 meter en een doorvaarthoogte van slechts 1,8 meter is de „Fuut“ een ideaal schip voor de Friese wateren en vele vaarroutes die ons land rijk is.

Een van de meest bekende tochten in Friesland is natuurlijk de Elfstedentocht, de „Fuut“ leent zich perfect om deze route te varen zoals deze origineel door de schaatser wordt gereden.

Het schip is ingericht met twee tweepersoonsbedden waarvan een overdwars aan de achterzijde (onder de kuip) is geplaatst. Voor in de punt is nog een tweepersoonsbed geplaatst in V-vorm, centraal staat een lange tafel met twee lange banken. Bij binnenkomst direct aan bakboord zijde is een kombuis geplaatst met twee pits gaskooktoestel en spoelbak met warm/koud water. Aan stuurboord zijde is de natte cel geplaatst met toilet en douche. In de kuip is een rond-zit gesitueerd met tafel en direct hieraan grenzend de stuurstand. De volledige kuip is af te sluiten met een kuiptent of deels af te sluiten met een Bimini.